Sustainable house Utrecht the Netherlands

Concept
Voor deze opgave hebben we anderhalf huis ontworpen. Eén compact deel met een toegevoegde transparante helft, volledig van glas en over de gehele hoogte van de woning. Door deze ruimte ademt het huis, hier worden frisse lucht en overtollige warmte gereguleerd. De serre zorgt voor extra ruimte en licht in het huis van voorjaar tot najaar. Er is een wand die geschikt is om volledig te laten begroeien. Het andere deel van het huis is heel compact, geborgen en privé. De plattegronden zijn volledig vrij indeelbaar, zodat de toekomstige bewoners zelf kunnen bepalen op welke verdieping ze willen slapen, wonen of werken.

For this assignment we designed one and a half house. A compact closed part and a transparent open part over the complete depth of the house. It’s through this space that the house breaths. Fresh air and excessive heat are regulated in this glass part. The transparent part provides light and air from spring till autumn. One of the walls is completely covered in plants to regulate the humidity levels in the house. The closed part is very compact, cozy and private. The floor plans are open so the users can determine where the want to live, work or sleep.

back facadefront facadeinside 1inside 2